Δαμάσκιος Ποικιλιακός Λευκός Οίνος
Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο 50% Μοσχάτο Αλεξάνδρειας 50%Οινοποίηση – Ωρίμανση: Λευκή οινοποίηση με τη μέθοδο της κρυοεκχύλισης στους 8- 12 οC. Ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Γευστικά χαρακτηριστικά: Κρυστάλλινο και λαμπερό υποκίτρινο χρώμα, με ελαφρά πρασινωπές ανταύγειες. Μύτη έντονη και πλούσια, τυπική της ποικιλίας, με φίνα αρώματα γιγαρτόκαρπων, εσπεριδοειδών και γλυκιά χροιά πεπονιού στο τέλος. Το ξύλο είναι διακριτικό δίνοντας προτεραιότητα στο φρούτο. Στο στόμα είναι αρκετά γεμάτο, ηδύ, λιπαρό, με εξαιρετική ισορροπία – δροσιά και φινέτσα. Ζωηρή επίγευση που συντελεί στη μακρά παραμονή των αρωμάτων.
Αρμονία: Συνδυάζεται αρμονικά με λευκά κρέατα ψητά ή με πλούσιες κρεμώδης σάλτσες, συνοδεία λαχανικών, γλυκάδια μοσχαρίσια, ψαρικά ψητά ή μαγειρεμένα σε λευκές σάλτσες, καθώς και με καπνιστά ψαρικά.
Σερβίρεται στους 10°-12°CΣτο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης διακρήθηκε μεταξύ εκατοντάδων δειγμάτων κρασιού από όλη την Ελλάδα.