Δαμάσκιος Ποικιλιακός Ερυθρός Οίνος
Ποικιλιακή σύνθεση : Cabernet Sauvignon , Merlot και SyrahΟινοποίηση / Παλαίωση: Παράγεται με τη κλασική μέθοδο της ερυθρής οινοποίησης. Ακολουθείται μερική ζύμωση κάθε ποικιλίας ξεχωριστά σε ανοξείδωτη δεξαμενή και χαμηλή θερμοκρασία τουλάχιστον για μια εβδομάδα. Ξεκινώντας με το Cabernet Sauvignon το Merlot και τελος με το Syrah. Όταν είναι στην κατάλληλη στιγμή ακολουθείται συνοινοποίηση όλων των ποικιλιών για 15 ημέρες περίπου. Παραμονή για ωρίμανση 6 μήνες σε καινούργια Γαλλικά δρύινα βαρέλια και έπειτα 12 μήνες σε αναγωγικό περιβάλλον μέσα στη φιάλη.
Γευστικά χαρακτηριστικά: Λαμπερό, βαθύ ρουμπινί χρώμα με βιολετί ανταύγειες. Έντονο και πολύπλοκο μπουκέτο, γήινο, με νότες κόκκινων φρούτων, αποξηραμένου δαμάσκηνου και πιπεριού. Γεύση γενναιόδωρη, βελούδινη, στρογγυλή, ισορροπημένη, μεστή, με νότες βανίλιας. Η επίγευση χαρακτηρίζεται από τη γευστική ισορροπία και τις ώριμες τανίνες, τη μακρά παραμονή των αρωμάτων του στα οποία κυριαρχούν οι νότες μπαχαρικών και αποξηραμένων φρούτων του δάσους.
Συνδυάζεται με κόκκινα κρέατα, κυνήγι, και τυριά με έντονη γεύση.
Σερβίρεται στους 16°-18°C.
Στο πρόσφατο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο μεταξύ εκατοντάδων δειγμάτων κρασιού από όλη την Ελλάδα.