Δαμάσκιος Ποικιλιακός Ροζέ Οίνος
Ποικιλιακή σύνθεση: Syrah 50 % , Cabernet Sauvignon 50 %Οινοποίηση–Ωρίμανση: Η ροζέ οινοποίηση ξεκινά με τον πρώιμο τρύγο της ποικιλίας Syrah. Η μικρή σε χρονική διάρκεια παραμονή των στέμφυλων και του χυμού στους οινοποιητές διαμορφώνει το χρώμα του κρασιού. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ελεγχόμενες χαμηλές θερμοκρασίες
Γευστικά χαρακτηριστικά: Ζωηρό και έντονο χρώμα ροδιού. Το πλούσιο άρωμα ώριμων κόκκινων φρούτων όπως το βύσσινο, το ρόδι και η φράουλα με κάποιες νότες πικάντικων μπαχαρικών είναι τα χαρακτηριστικά που έδωσε αυτή η μοναδική ποικιλία. Πολύ καλά δομημένο κρασί με έντονη γεύση, διακριτική παρουσία ταννινών, χαρακτηριστική οξύτητα και μεγάλη αρωματική διάρκεια.
Αρμονία: Συνδυάζεται αρμονικά με παραδοσιακές Ελληνικές γεύσεις. Γεμιστές πιπεριές και ντομάτες, πιπεριές Φλωρίνης ψητές, σαλάτες, ζυμαρικά σε ελαφρές κόκκινες σάλτσες, πίτσες, αλλά και με εξωτικές κουζίνες και κρύες ντοματόσουπες.
Σερβίρεται στους
12-14 ºCΣτο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης διακρίθηκε μεταξύ εκατοντάδων δειγμάτων κρασιού από όλη την Ελλάδα.